Promotii

miercuri, 20 august 2014

Am revenit

Ptr ca sezonul pregatirilor proviziilor de iarna...m-am apucat sa fac din nou:
DULCEATA DE ARDEI IUTE!





Important e siropul:
1 l otet (recoman otet din alcool etilic)
1 kg zahar
se fierbe si se face proba dulcetei in paharul de apa.
geamul sa fie deschis ca vaporii de otet te ametesc.
(sau ce cantitate vrei tu dar sa fie litru per kg)

la cantitatea de mai sus am pus
1 kg de gogosar (ANUL ASTA AM PUS KAPIA)
1 kg ceapa
1/2 kg ardei gras (PESTE ASTA AM SARIT)
si
1/2 KG ardei iute de toate natiile sau ce gasesti.
dar merge si cu mai putin.

AICI.

Le feliezi la robotul de bucatarie sau cu cutitul dar atentie ca ardeiul iute daca il tai cu cutitul arde la mana, la fata si nas si orice.
de asta eu feliez la robot.
storci legumele (fara ardeiul iute).

daca faci ca mai sus iese dulceata mai groasa.

daca nu storci legumele iese cu mai mult sirop.

cantitatile de legume nu sunt fixe.

eu am facut multe variante si a iesit mereu.

anul asta mama a facut cu ardei iute mai mult.asta garanteaza ca ne se va manca pe paine.

eu, anul asta, am facut 2 feluri.
ceea ce se vede in borcan:
1,5 l otet
1,5 kg zahar.
fierte pana fac proba in paharul de apa.

apoi am feliat vreo 7 gogosari, 2 kg de ceapa (ca mie imi place ceapa cum se face)
am avut vreo 4 ardei grasi, si juma de kg de ardei iute care din greseala am uitat jumate pe masa drept urmare a trebuit sa mai fac un rand de borcane)
deci am pus doar vreo 250 de grame de ardei iute.
eu nu am rabdare sa dau jos semintele la ardeii iuti.

am vrut-o mai zemoasa.

tura numarul doi a fost
1,5 l otet
1,5 kg zahar
vreo 2 kg de ceapa (iti dai seama ca nu lm cantarit-o)
si ardei 250 de grame.

a iesit galbuie si super gustoasa.

marea greseala!
cand are putin ardei iute o cam mananc pe paine...

asha zisa dulceata se mananca la felul 2, la fripturica, la orice.
dar eu o pun si in ciorbe si peste aperitive peste orice.

pup

O zi ...usturatoare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu